Garmin Edge 820 kartat

Garmin Edge 820 laite tukee karttoja ja navigointia. Laitteeseen on asennettu jo valmiiksi tiekarttoja, mutta etenkin Tampereen talousalueella asuvia hellitään paikallisten aktiivi-ihmisten toimesta ja he ovat luoneet MTB-kartan. MTB-karttaan on eri värein merkitty eri vaikeusasteen reitit. Vihreä on latupohja/tosi helppo polku, keltainen on jo polkua, oranssi haastava ja punainen vaikea. Usein vaikeusaste voi sisältää tunkkausta vaativaa polkua ja indikoi siitä.

Tässä kirjoituksessa kerrotaan kuinka asennat kartan laitteeseen ja etenkin aiemmin mainitun.

Kartan haku ja tallennus

Mene karttasivustolle ja lataa kartta. Tampereen kartan voit ladata täältä. Tallenna kartta Edge 820 laitteessa suoraan laitteeseen (muissa laitteissa muistikortille), ei mihinkään spesifiin kansioon. Kun kartta on sinne tallennettu, voit avata laitteen ja ottaa kartan käyttöön ja sulkea turhat muut kartat, jotka voivat olla sen päällä. Jos liian monta karttaa on auki samanaikaisesti, eivät ne näy päällekäin vaan jokin kartoista jyrää loput allensa.

J. Lilja antoi vinkin Kaupin Kanuunoiden facebook ryhmässä Suomen maastokartasta. Suomen maastokartan voit ladata tämän osoitteen kautta. Sieltä saa joko koko valtion tai osan siitä ladattua. Tiedostonimellä oleva mtk_suomi22c.img on koko Suomi ja mtk_suomi22c.zip oleva on karttalehtiä, joista voit valita sopivan.

Garmin asetukset

Seuraavassa on kuvasarja asetuspolusta, jolla voit sulkea turhat kartat ja jättää vain basemapin ja Tampereen polkukartan näkyviin. Punainen laatikko kuvassa indikoi painettavaa valikkonappia. Valitse se toimintoprofiili johon haluat kartta-asetuksia tehdä. Jotta kartta näkyy, tulee se luonnollisesti ottaa myös käyttöön tietokenttänä. Se onnistuu neljännen kuvan Toimintoprofiilit kohdan ja Tietonäkymät valikon kautta. Tietonäkymät on samalla sivulla kuin Navigointikin. Sieltä valitse listasta kartta ja siirrät liukupalkkia vihreäksi.

Näiden vaiheiden jälkeen sinulle on käytössäsi oheinen maastokartta, jonka avulla voi haahuilla metsässä hyvinkin. Muista vaihtaa skaalaus - ja + nappien avulla omille silmillesi sopivaksi.

-Perttu