Kuka? Mitä ? Milloin ?

(c) Jukka Isotalo

 Hei

Olen Perttu Pärssinen, 21-vuotias kauppatieteiden opiskelija ja kilpapyöräilijä Tampereelta. Valmistuin vuonna 2011 Ylioppilaaksi Sammon Keskuslukiosta, Tampereelta. Pääsin samana vuonna opiskelemaan kauppatieteitä Tampereen Yliopiston Johtamiskorkeakouluun, missä pääaineeni on Kansantaloustiede. 

Olen ollut koko ikäni urheilullisesti aktiivinen ja urheilu, etenkin kilpaurheilu on ollut tärkeä osa elämääni. Olen pelannut toista kymmentä vuotta salibandyä, mikä oli pitkään ykköslajini. Monen mutkan kautta päädyin luopumaan lajista ja aloitin panostamisen pyöräilyyn, etenkin maastopyöräilyyn. Maastopyöräilyn yksi suurimmista eduista/haasteista on yksilöurheilu. Kukaan ei ole repimässä aamulla tai luentojen jälkeen ajamaan sisällä trainerilla tai ulos hiihtämään. Se oli helpointa salibandyssä, kun vain hallille pääsi, oli ohjelma valmis. Tavallaan siksi jätinkin salibandyn, koska fyysisesti se ei enää tarjonnut haasteita, samoissa määrin kuin aivan uusi laji, etenkin kestävyysurheilu. Olen aina hiihtänyt, juossut ja harrastanut monipuolisesti, joten lajin vaihto ei tullut ongelmaksi. Olenkin todella nopeasti noussut lajin huipulle omassa ikäluokassani ja sarjassani,alle 23-vuotiaat, kykenen kamppailemaan voitosta kansallisella tasolla. Kansainväliselle tasolle ja sen kärkeen on vielä matkaa, mutta määrä tietoisella asenteella ja toiminnalla kaikki on saavutettavissa. 

Tammikuussa 2012 aloitin asepalvelukseni Niinisalon Tykistöprikaatissa, jossa odottivat aivan uudet haasteet. Pääsin siellä harjoittelemaan hyvin ja uskoin vahvaan kehittymiseen palvelusaikana. Uskoin näin, koska tällöin eivät ole opiskelut häiritsemässä harjoittelua. 

Palvelus lähti hieman yksien käyntiin ja tunnelmat olivat pian mielenkiintoiset. Harjoittelut sujuivat hyvin, mutta sama vaiva jatkui, kuten lähes tulkoon joka talvi, sairastelu. En vaan pysynyt paria viikkoo pidempään täysin terveenä, tähän olen saanut koko ikäni tottua, mutta touhun vakavoituessa turhautuminen kasvaa. Mentaalipuolella saan psyykata jatkuvasti itseäni ja pohtia, miksi teen tätä. Mutta vastaus on selkeä, rakastan kilpaurheilua! Kesäkuusta lähtien pysyin terveenä XCO:n SM-kilpailuita lukuunottamatta. Tähteimen siirsinkin pian jo seuraavaan kauteen ja sen menestysedellytysten luontiin.


Perttu Pärssinen

Muokattu 4.12.2013