Täydellistä kisapyörää metsästämässä

Osa2

Eiliselle aloitusosalle jatkoa. Nyt lyödään lukkoon, mun käsitys kisapyörästä.

Kun kombo on viritetty sopivan hyväksi, voi seuraavat osat valita makunsa mukaan. Osasarja, renkaat ja putkiosat. Osasarjan on hyvä olla kevyehkö ja itselle sopiva. Mitään ei kannata ostaa sen takia, koska jollain toisella on sellainen. Ei se siitä hyvää tai huonoa tee. Sopivuus on a ja o. Jos osaa, tekee excelillä vaikka hyvinkin perusteellisen taulukon, tai ostaa App Storesta sellasen appin, makso pari kolme euroa. Sillä voi sitten valita itselle sopiva rattaat ja sitten valitsee budjettirajoitteen vallitessa itselle sopivan hintaluokan ja sen luokan osat. SRAMilta X9:sit on jo tosi hyvät harrastajalle, X0 on jo hunajaa, ja XX1 on kultaa…

Tämän hetken kuumin osasarja!

Totuus on kuitenkin se, että vaijerin viennin ratkaisee vaihteiston toiminnan. Itsellä meni kauan, ennen kuin sain täpärin vaihteet toimimaan. Oli vähän inssit tehnyt ratkaisuja neopreenisuojan kanssa… Joten, kunnon vaijerit, sekä jäynien poisto, niin kaikki X9sistä toimii todella hienosti!

Hyvä vaihtoehto perinteiselle 3x9 vaihteistolle, on 2x10. 3x10 on aivan turha, kuten mulla oli. Siellä on liikaa samoja välityksiä, 6 kappaletta tarkkaan sanottuna :D

Nyt on jo vaihteetkin pyörässä, seuraavaks pitää saada jarrut. Itse asiassa jarrujen tehtävä on pysäyttää pyörä mahdollisimman helposti. Formulan jarrut on ollu hyviä pitkään, mutta niissä on aikalailla käyttöjäyniä. Varaosat on simo kalliita ja vähän klappia tulee sinne sun tänne. Tässä Avid on ottanut niskalenkin, vähän heikosti kävi XX-jarrujen kanssa, mutta uudet jarrut on kyllä huippulaitteita. Vähän oli arvioitu väärin eri aineiden todellisia ominaisuuksia. Shimanolta löytyy varmaan hyviä jarruja, kunhan ottaa kalleimmat. Perusjarrut on perusjarruja, painaa ja tuntuu ikävältä. En tykkää! Pieni vivun liike -> lyhyt jarrutusmatka :)

Paras mahdollinen!

Sitten ehkä tärkein mitä tekee pyörästä todella hyvän, renkaat. Huonot renkaat ei pidä, ei kestä ja painaa. Mulle täydellinen rengas on Schwalben Racing Ralph ja vieläpä 2.25" leveenä. Se on sellainen pitopeto, ettei oo toista. Uusi malli on vieläpä melko köykäinen! Mulle tärkeitä pyörässä on kanttaus- ja vetopito. Nuo renkaat rullaavat myös todella hyvin. Kisaskenessä ne on haukuttu, sitten porukka jaa contin nahkarenkailla, jotka hajoaa kiven nähdessään, ei pidä litkua, saati ilmaa, eikä pitoa ole maastoon. Mutta kyllähän ne rullaavat, ja kovaa :D Kuulostaako vähän maraton meiningiltä, tai kenties maantiekisaamiselta :) XCO:ssa kivet on teräviä ja pito tarpeellinen.

Mitä pyörästä vielä puuttuu? Satula, putkiosat ja polkimet. Satulasta ei voi sanoa oikeastaan mitään, muuta kuin, että Fizik Tundra on paras mahdollinen :) Tosin painava. Sen siedän, koska se sopii mun takapuolelle erittäin hyvin. Ja kuituversio on kevyt jo… Putkiosien tulee olla teeman mukaisesti jäykkiä. Jos tanko tai stemmi on tehty kierrätetystä romuraudasta, menee ohjaus aivan piloille. Jonkun esteen tullessa ja kääntäessä pyörää, vääntyilee metallin kappaleet vain. Pahin esimerkki on Rotor SL2 -stemmi. Aivan susi! En oo yhtä vetelää alumiinin kappaletta nähnyt. Mun perussuositus on Syntacen F99 tai F109 ja kuitutanko, joko nousulla tai ilman. Ja leveähkö myös. Kerran tein virheen ja ostin 58cm tangon, se kuitu Easton koristaa nyt trainerpyörää … Money well spent… Satulatolppia on kahta tyyppiä, suunniteltuja ja putkia. Suunnitellut sisältävät tärinänvaimennusta ja joustoa. Esimerkkejä ovat Syntacen P6 HighFlex, Canyonin VLCS, Cannondalen SAVE. Ne tekevät jäykkäperästä paremman ajettavan. Jos jäykkäperästä haluaa hieman mukavamman ajettavan, kannattaa valita 27,2mm tolpalla varustettu, koska ohut tolppa oikeasti joustaa. Nyt taitaa olla koko pyörä kasassa, runko, kiekot, keula, osasarja, jarrut, renkaat ja putkiosat. 

Merida Multivan Big.Nine

Mun odotukset uuden kisapyörän suhteen on tosi korkeella. Oon pyrkinyt eliminoimaan kaikki käytännön jäynät pois pyörästä. Kiekkojen kannattaa olla peruspinnoilla rakennetut. Varaosia pitää olla saatavilla ja takuun pitää hoitua helposti. Uusi pyörä voi jopa musta oikeesti tehdä nopeemman!

En vielä tiedä kuinka suhtautua pyöräkoon muutokseen. Oon usein sanonut, ettei 29" kiihdy ja on kankea. Mutta kiihtyvyyden sain eliminoitua pois kunnon kiekoilla. Ja tietenkin voimatreenillä :D Uskon, että Big.Nine on myös ketterähkö. Ei se samanlainen voi olla kuin pikkupyöräiset, mutta omalla tapaa ketterä. Rungon jäykkyyden kautta saan voimaa entistä enemmän eteenpäin, ja eiköhän ne ison pyörät ota ne turhat kivet pois… Mielenkiinnolla odotan kuinka Merida Multivan Teamin testaus 27,5" kanssa etenee. Voi olla aika mielenkiintoinen pyörä! 

Nyt mietit, kuinka teet omasta pyörästäsi paremman? Haluatko keventää sitä? Onko rahaa? Köyhällä ei oo varaa ostaa huonoa. Totinen sanonta. Itse oon tuohon langennut. Varattomana aattelin, "Määpä kevennän tota, saa helppoja grammoja pois." Hukkaan heitettyä rahaa. Keventäminen on kallista, jos haluaa tehdä hyvän ajettavan. Muuten kannattaa treenata enemmän. Tollasen läksyn oon oppinut tässä pyöräilyä harrastaessa. Kevennys pikalinkut ja stemmit on suurimpia huijauksia. Liian kevyet kiekot on huonot, jos tavotteellisesti kisaa edes kuntoilijana. Nyt ei pidä kuitenkaan ymmärtää väärin, koska speksaan pyöräni huippuun. Edelleen maksan välineistäni selvää rahaa, ja rahat pitää käyttää oikein, jottei joudu kahta kertaa ostamaan samaa osaa. Kerralla kunnollinen tai ei ollenkaan :)

Teen tossa kevään aikana mielenkiintoisen testin. Rakensin äitilleni maasturin työmatkaan pari vuotta sitten. Nippelistä hain Meridan parhaan alurungon, makso 350e!!! Ja sitten ruuvailin ylimääräisiä osia, jotka muuten oli melkeinpä niitä korvanneita osia parempia. Pyörä painaa noilla yli 2kg pelkältään painavilla kiekoilla jotain 11kg. Se on kevyt pyörä, kun siinä on mun treenikiekot kiinni. Ja on aika hyvä ajettava. Ei tietenkään kuiturunkoisen veroinen. Mutta jokatapauksessa, pyörässä on Foxin keula, X9 vaihteet, Syntacen perus putkiosat ja kunnon renkaat. Tämä n. 1000e maksava pyörä tulee kohtaamaan iso veljensä Leinolan metsissä. Kellotan pätkiä ja katsotaan, mitä saa milläkin summalla rahaa. Toivottavasti kisapyörä on noin 1000% nopeampi kuin äitin pyörä… ;) Ja polkimethan ovat XTR:t. Muilla ei kannata edes ajaa :) Ainakaan mun mielestä. Mää vaan tykkään niiden tuntumasta, huollettavuudesta, sekä painosta. Ne ei liiku sivuttaissuunnassa kuten CB:t. Sekä voimakkuuden säätö on aivan loistava juttu. Uusilla klosseilla voi jousen jättää vähän löysemmälle ja sitten kiristellä, kun ne kuluvat.

Oliko kattava reportaasi? Ole hyvä ja kommentoi! Kirjoitan lisää, jos jotain jäi epäselväksi. Ja toivottavasti pääsen myös pian testaamaan! Tutkiminen ilman kokeilua on vain puhetta. Polulla pyörät laitetaan oikeasti järjestykseen.

-Perttu

KOMMENTOI                  KOTISIVUKYSELY        KISAKALUSTOA MYYNNISSÄ