Uusi jännittävä vuosi edessä

16.02.2019

Moi,

Aika rientää nopeasti, kun pääsee toteuttamaan itseään sekä elämään tulee uusia asioita. Syyskuussa kun muutin Espooseen ja aloitin Kalmarin pääkonttorin controllerina, en olisi uskonut pääseväni tekemään niin vastuullisia asioita sekä saamaan saman tien paljon vastuuta ja vapautta tehdä töitä. Samana päivänä, kun astuin taloon, esimieheni oli jo lähtenyt Saksaan markkina-alueen controlleriksi, joten lähin tukeni ja turvani oli jo uusissa tehtävissä ja teki enää osittain meidän töitä. Teimmekin Kalmarin talousjohtajan Patrikin kanssa todella tiiviissä suhteessa töitä viisi kuukautta, se kattoi budjetointia, raportointia sekä paljon ad-hoc pyyntöjä niin analyysien kuin raporttien muodossa.

Itsenäisyyspäivään saakka tein pitkää päivää, liukumasaldoa kertyi järjestelmään paljon ja tein vielä viikonloppuisin junassa lisää töitä Oli mahtavaa päästä toteuttamaan itseä sekä näyttämään omat kyvyt ja oppia muilta sekä itsestäni. Tiivisyhteistyösuhde talousjohtajamme kanssa oli opettavaista sekä motivoivaa, nyt alan vasta vähän ymmärtää mitä leadership oikeasti tarkoittaa. Sain aikatauluja ja tavoitteita lopputulosten osalta, mutta keinot päästä sinne sain valita itse sekä jouduin valitsemaan. Tein varmasti paljon, mitä ei pyydetty ja jopa liian tarkasti, mutta nyt hieman myöhemmin on hyvä havaita, että laitettu lisäeffortti kantaa hedelmää ja osa käytetyistä tunneista on tullut takaisin moninkertaisesti.

En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään erikoisena tai parhaana missään, mutta kova ollut tekemään töitä niiden asioiden eteen joita haluan. On se sitten koskenut urheilua, liike-elämää, opintoja tai yhteistyökumppanuuksia. Töissä tietyt asiat ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja osa vähemmän. Olen tuhissut, puhissut sekä manannut osaa asioista ja osan kimpussa taas olen ollut aivan lumoutuneena, kun olen jaksottanut kustannuksia sekä rakentanut syöttömallia läpi organisaation, jolla vien ne raportointijärjestelmään sisään. Olen kerännyt tietoa kentältä ja raportoinut sitä eteenpäin, vääntänyt kättä itseäni kokeneempien kanssa sekä pidempään urapolulla kulkeneiden kanssa. Olen osa työyhteisöä ja sen kunnioitettu jäsen. Se jos jokin on ollut erityisen hienoa Cargotecillä! On se sitten liiketoiminta-alueen jäsen tai konsernin, sinua kunnioitetaan ja sinua kuunnellaan. Edellytykset sanoa oma näkemys toteutustavasta ovat hyvät, vaikka lopulta edettäisiinkin täysin päinvastaisella tavalla, olet ainakin päässyt argumentoimaan omaa näkemystäsi.

Työt ovat olleet yksi iso osa arkea joulukuun alkuun saakka, mutta sitten vasta elämäni mullistuikin. Tapasimme Aliisan kanssa yhteisten ystäviemme yhteen saattamana ja siitä lähtien olemme pitäneet yhtä. On ollut aivan uskomatonta saada elämään toinen ihminen, jolla on oma intohimo, halu sekä aidosti välittää. Vaikka lajimme tällä hetkellä onkin sama, sanoisin meidän yhteiseksi intohimoksi urheilun ja liikunnan riemun ystävien kanssa. Edeltäjäni sanoi minulle, että ihmistä ei ole luotu olemaan yksin. Se pitää kyllä hyvin paikkaansa, koko elämäni mullistui ja muuttui, mutta moni asia ei ole muuttunut sinänsä, muuten kuin parempaan suuntaan!

Tulevalla kaudella tulen ajamaan taas kilpaa, en vielä tiedä mitä ja missä, mutta lukumääräisesti koitan keskittyä hyviin tapahtumiin ja kilpailuihin sekä jatkaa kuntotasoni nostamista. Se on päässyt laskemaan, kun olen keskittynyt opintoihini sekä työurani aloittamiseen. Pyöriä on tällä hetkellä kolme, joten pääsen tulevana kesänä pyöräilemään monipuolisesti eri paikoissa. XC- sekä enduropyörä ovat vanhat tutut, tosin enduroon hankin viime syksynä 29er etukiekon ja keväällä täytyy vielä keula modata 29eriksi myös. 29er etukiekko mahtuu pyörimään, jos laittaa XC-renkaan tai endurorenkaan kapealla kehällä. Taakse olen miettinyt laittavani hieman leveämmän Wild AMn ja aion kokeilla myös ihan plussarenkaita myös. XC-pyörä ei tule muuttumaan sinänsä, jousitusta tulen modaamaan lisää, taakse hieman testailen eri vaimennuksia sekä keulaa säädän lisää. Olen tyytyväinen pyörään, eikä tällä hetkellä ole pyörää, johon edes vaihtaisin. Meridan maasturit ovat palvelleet erittäin hyvin! Maantielle löytyy unelmapeli, Tarmac S-works Zippin 404 NSW kiekoilla, Sram RED eTap vaihteilla sekä Michelinin renkailla. Pyörä ei paina juuri mitään, on äärettömän jäykkä ja reagoiva sekä uskomattoman hieno ajaa! Pyörä menee juuri sinne, minne haluan, eikä elä alla ollenkaan. Mahtava laite!

Tätä kirjoittaessa olen Lufthansan lentokoneessa kohti Milanoa ja sieltä siirrymme autolla Cerviniaan. Lähdimme ystävien kanssa viikoksi laskemaan Alpeille. Tästä tulee hyvä loma! Aika polttaa taas syksysiä liukumasaldoja pois ja nauttia!

-Perttu

16.12.2020Kangerrellen kausi käyntiin
28.08.2020Se erilainen kausi
31.03.2020Déjà-vu - samat sanat ja ajatukset toistuvat
25.08.2019Himos Epic on eeppinen ja #himoshaaste oli rankka
14.06.2019Rapa roiskuu
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?

Siirry arkistoon »