Déjà-vu - samat sanat ja ajatukset toistuvat

31.03.2020

Moro!

Edellisesti kirjoituksesta on kulunut tovi ja tätä aloittaessa meinasin aloittaa sen kuten yhden erään aiemminkin. Siitä sainkin idean, pikemminkin toteamuksen, että urheilussa sekä elämässäni asiat toistuvat tietyllä syklillä, kuten myös maailmantaloudessa. Olen monta kertaa aloittanut saman asian uudestaan ja jokaisessa vaiheessa on tullut jokin shokki, johon en ole ollut valmistautunut ja joka on rikkonut suunnitelman sekä ajanut toiselle uralle. Meillä on tällä hetkellä Korona-virus jylläämässä ja siihen pitää suhtautua, sillä vakavuudella, jonka asiantuntijat ovat osoittaneet. Itsellä kompetenssi riittää vain pyytämään, ajakaa varovasti ja pysykää turvassa!

Oikeastaan kaksi edellistä kautta ovat olleet jonkin asteista hiljaiseloa, pikemminkin kaikki kaudet siitä lähtien kun tulin Sveitsistä 2015 kevätlukukauden jälkeen Suomeen. Tuosta hetkestä lähtien pyöritin opintoja pääasiassa, pysyn hankkimaan osaamisen, jolla pääsisin seuraavaan vaiheeseen elämässä. Valmistumisen myötä siirryinkin melkein suoraan työelämään, kesän jälkeen aloitin controllerina elokuussa 2018. Siitä se haipakka alkoi, syksy oli tiukka ja sitä samaa on jatkunut tähän syksyyn saakka. Vuoden 2020 alussa aloitin meidän talousjohtajan analyytikkona, joten seuraava askel työelämässä on jo otettu. Matka on ollut opettavainen ja tiukka, mutta nyt mahtuu elämään monta muutakin asiaa.

IMG_20200101_230324_378.jpg

Viime syksyllä aloin miettiä, että mitähän muuta sitä tekisi kuin töitä ja liikkuisi ja urheilisi, päätin aloittaa taas systemaattisen harjoittelun. Kaivoin vanhan Excelin esille ja oppikirjani hyllystä, kertasin opit ja rakensin vähän lisää kaavoja helpottamaan suunnittelua sekä tekemään tästäkin sujuvampaa. Laadin itselleni muutaman kisan, joissa haluaisin olla kunnossa, mutta pääasiassa päätin ruveta harjoittelemaan, jotta voisin taas ajaa maastossa kovaa lenkkiä. Se tunne, kun voi luukuttaa mäen päälle putkelta runtaten seuraavaan laskuun on aivan maaginen. En ole moneen vuoteen ollut sellaisessa iskussa, että voisin ajaa aitoa XCO-rataa, kuten sitä kuuluu, täysiä ylös ja heti alas kahta kovempaa. Asetin itselleni tavoitteen, se liity yhteenkään kilpailuun vaan itselleni tärkeään paikkaan ja nyt haluan kokeilla, pääsenkö siihen.

IMG_20190909_202758_423.jpgHarjoitusohjelmani ideana oli olla itselleni armollinen, joten minun tapauksessa ei puhuta 20h viikoista, olen kuitenkin töissä +40h viikossa, joten 20h viikot tulevat korkeintaan kesälomalla sekä saldovapailla. Sen lisäksi työmatkat ottavat oman aikansa, joten arkena on mahdollista (omat mieltymykseni huomioon ottaen) tehdä maksimissaan kahden tunnin harjoituksia. Syksyllä aloitin harjoittelun ja jaksotin lepo viikon olemaan tilinpäätöksen aikaan (meillä joka kuussa), jolloin en ehtisi harjoitella juurikaan, joten kaikista helpoin kohta keventää. Tätä suunnitelmaa olen pystynyt noudattamaan, olen koko talven ollut pitkälti terveenä, toisin kuin viime talvena, kun minulla oli jatkuvasti joku köhä. Toisaalta, nyt olen jo toista vuotta pääkaupunkiseudulla, joten vastustuskyky on tottunut, sekä olen pyrkinyt pitämään etäisyyttä pärskiviin ihmisiin aktiivisesti sekä välttämään koskemista kaiteisiin jne.

Kuva: #waterproofsport

Olen tehnyt yhden FTP-testin ja tulokset siinä olivat ihan OK, kun mietin omaa elämäntilannettani. Jatkan tätä hyvää harjoitustahtia, ilman suurempia muutoksia enkä ainakaan rupea ahnehtimaan tässä kohtaa. Hyvää boogieta ei kannata suotta mennä rikkomaan :)

Kun syksyllä kertasin oppeja, materiaaleja joita olen eri tilaisuuksista sekä lähteistä löytänyt, heräsi pieni kipinä ja asetin itselleni pidemmän aikavälin tavoitteen, vai onkohan haave parempi termi kuitenkin. Joka tapauksessa, toivon hyvän menon ja vireen jatkuvan myös jatkossa!

IMG_20191231_184731_112.jpg

Korona on sekoittanut kokonaan kilpailut, joten toistaiseksi on hieman vaikeaa mallintaa mitä voisi kesällä tehdä, mutta joitain ideoita on ollut sekä ohessa kaikista kiinnostavimmat tapahtumat:

  • Sportax Enduro Series #1 - Messilä
  • Korkeakangas XCM
  • Sportax Enduro Series #1 - Sappee
  • Fiskars Epic MTB
  • Tahko MTB
  • XCO SM Köykäri
  • Puss Camp
  • Himos Epic
  • Saariselkä Stage Race

Nähdään poluilla, ollaan turvassa ja ajetaan varovasti. Nyt ei saa aiheuttaa yhtään ylimääräistä kuormitusta terveydenhuoltoon.

t. Perttu

16.12.2020Kangerrellen kausi käyntiin
28.08.2020Se erilainen kausi
31.03.2020Déjà-vu - samat sanat ja ajatukset toistuvat
25.08.2019Himos Epic on eeppinen ja #himoshaaste oli rankka
14.06.2019Rapa roiskuu
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?

Siirry arkistoon »