Kangerrellen kausi käyntiin

16.12.2020

Moro!

Hyvän ylimenokauden jälkeen aloitin tekemään [taas] uutta harjoitussuunnitelmaa, tähtäimessä ensi kesä ja muutama kilpailu sekä tapahtuma, joissa haluaisin onnistua, mutta ennen kaikkea saada taas hyvä tunne ajamiseen. Kesäkuussa vaihdoin työpaikkaa ja edelleen työ vie ison osan ajasta ja ennen kaikkea se kuormittaa kroppaa, kun pitää ottaa uusia asioita haltuun, oppia ja kehittää samanaikaisesti.

Olen pysynyt terveenä ja nyt aloitinkin marraskuussa harjoituskauden rauhassa maltillisilla tunneilla. Syksyn aikana pyrin pitämään ajotatsia päällä ennen kuin synkin talvi tulee päälle. Syksyllä tulikin hyviä endurotreenejä tehtyä useampia ja tuntuma oli taas parempi kuin aiemmin. Ajoin myös muutaman viikon töiden päälle treenejä kerran viikossa, mutta arki-iltana on vaikea saada hyvää treeniä aikaiseksi, ellei ole jokin loistava paikka tiedossa, jonne mennä.

enduromessila.jpg

Ensi kaudeksi olen suunnitellut muutamia tapahtumia jo, endurokalenteri tulee ilmeisesti lähipäivinä julki, mutta Epic kilpailut Fiskarsissa sekä Himoksella on ohjelmassa. XCO:ta olisi taas kova halu päästä ajamaan, mikäli tilanne sen sallii. Olenkin nyt ottanut talven tavoitteeksi saada mäkikuntoa ylös, lähemmäs sitä taso mitä se oli ennen kuin aloitin työurani. En elättele suuria toiveita, että entisaikojen tasolle pääsisi kovin helposti, mutta ainakin sitä voi yrittää.

Voimatasojen nostoa ajatellen, tein kyykkytelineet asuntomme parvekkeelle ja hain painosetin, tavoite on selkeä, voimatasot ylös. Kävin Elixialla treenaamassa, mutta koronatilanne ei siellä liian paljon näkynyt ja olin ainut maskin käyttäjä siellä. Irtisanoin sopimuksen ja hain kotiin painot. Kotona on jo ennestään Wattbike ja jatkan sillä treenaamista kuten aiempinakin talvina! Näiden yhdistelmällä tavoittelen uutta nousua. Paitsi, että istumatyö ei ole hyväksi ja nyt tuli jo kauden ensimmäinen takapakki. Lonkassa on ahdasta ja tällä hetkellä pitää antaa vasemman jalan palautua. Koronavuoden huonopuoli on etenkin ollut se, että etätöissä on vielä helpompi jämähtää istumaan tuolille tunti tolkulla, toimistolla tulee liikuttua enemmän ilmaisen kahvin perässä. Tähän pitää kyllä tehdä muutos.

Mutta, nyt on enää viikko Jouluun ja mikäli lahjat ovat hankkimatta, tässä vielä viime hetken tärpit:

met_roam_1.jpgMET Roam MIPS kypärä

Olen ajanut METin isolippaisella trailikypärällä metsässä nyt reilu vuoden verran ja siitä on tullut yksi suosikeistani. Kypärä istuu hyvin päähäni sekä on miellyttävä pitää pidempiäkin aikoja päässä ilman, että alkaa painaa. Iso lippa on säädettävä, joten sen saa juuri siihen asentoon kuin kaipaa. Lisää kypärästä voit lukea uunituoreesta blogi-kirjoituksesta: MET Roam MIPS.

EH-Tarvikkeen Eero kertoi tilannepäivityksen Garmin laitteista, tällä hetkellä huippusuosittujen FR745 rannekellon sekä EDGE1030plus pyörätietokoneen saatavuudet ovat normaaleja ja mikä olisikaan parempi lahja pukinkonttiin? EH-Tarvikkeesta saa myös Suomen talveen Sealskinzin vedenpitäviä sukkia sekä hanskoja.

Samaan syssyyn ja Suomen talveen, koskaan ei ole ollut liikaa Muc-Offin tuotteita kotona. Rapa lentää ja kannattaa pestä samantien puhtaaksi. Pukinkonttiin Muc-Off ULTIMATE BICYCLE CLEANING KIT sekä DISC BRAKE COVERS - BOLT. Varsinkin nuo jarrulevyjä suojaimet ovat todella kätevät, ei tarvitse olla liian tarkka silicon shinen tai bike protectin kanssa, että mihin kaikkealle sitä menee. Muc-Offia myyvät Suomessa lukuisat hyvinvarustellut pyöräliikkeet, esimerkiksi Itä-Tampereen Vehmaisissa se on Polkupyörien Erikoisliike Nippeli.

t. Perttu

endurohallainvuori.jpg

16.12.2020Kangerrellen kausi käyntiin
28.08.2020Se erilainen kausi
31.03.2020Déjà-vu - samat sanat ja ajatukset toistuvat
25.08.2019Himos Epic on eeppinen ja #himoshaaste oli rankka
14.06.2019Rapa roiskuu
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?

Siirry arkistoon »