Flipperi - kohti Tahkoa

30.06.2016

Moro!

Kuukausi on taas hurahtanut ja melkoista on ollut! Olen ajanut Korson ja Laajavuoren maraton-kisat ja kaksi aluecuppia. On taas ollut todella vaikeaa, sekä välillä sujunut tosi hyvin. Vuoristorata jatkuu siis! Sain myös kandivaiheen taputeltua ja enää odottelen papereita noudettavaksi. Hyvä minä!

Korson maratonille lähin hyvillä fiiliksillä Aulangolta. Koska kisa on etelässä, on siellä aina paljon porukkaa. Ei tämäkään kerta ollut poikkeus! Lähdin ajamaan 64km matkaa, koska se tuntui olevan sopivin. Seuraava 96 olisi jo liian pitkä, ei makeaa mahan täydeltä.

Aikkuu_40.JPG

Laajavuoressa Kuva: Touho Häkkinen

Kisa-aamuna jalat olivat taas jumisen oloiset, mutta tein huolelliset alkulämmöt ja fiilis alkoi löytyä. Olin kuitenkin vähän liian nöösi alussa ja kisasta tuli huomattavasti vaikeampi. Jäin ekalla polulla jonkun pari valjakon taakse polulla ja kärki pääsi karkuun. Koitin jonkin aikaa ajaa porukkaa kiinni todella huonolla menestyksellä. Luovutin lopulta, kun Sami ajoi mua kiinni muiden seuraten hänen peesissä. Turha oli rimpuilla tuulessa. Samille ehdotin, että koitettaisiin päästä karkuun, ettei se 15 ajajan ryhmä olisi koko kisaa meidän perässä hinattavana. Taktiikka ei oikein toiminut, mutta päätin sitkeästi väsytysmenetelmällä harventaa porukkaa. Ajoin jotain 20 km todella reipasta ja lopuksi meitä olikin enää kolme ajajaa. Ajettiin siitä sitten porukalla jonkin aikaa, kunnes lopulta oltiin Riivon kanssa kaksistaan. Riivo ajoi kolmea kierrosta, eikä tullut vetohommiin. Toisella kierroksella alkoi jo painaa, todennäköisesti liian vähän energiaa meni sisään, eikä ainakaan urheilujuoma imeytynyt kunnolla. Täytyy laimentaa juomaa seuraavalle kerralle.

Kaiken kaikkiaan kisa meni yllättävän hyvin. Itselläni ei ollut jakoa ajaa porukkaa tasamaalla kiinni. Ensi kerralla härskimpää ja röyhkeempää ajoa alussa. Leveempi tanko vai leveemmät hartiat? Mahkut oli parempaankin tulokseen, ensi kerralla sitten! 

Tästä seuraavan viikon vietin lepoa, mutta sen viikon sunnuntaina ajoimme ekan Pirkanmaan aluecupin kisan. Kisa oli ihan peruskärsimistä ilman sen suurempia hurraa huutoja. Videota kisasta löytyy täältä.

Tämän jälkeen alkoi suunnittelu kohti Laajavuorta. Laajavuoren rata on tyly, koska nousut DSC_0156.JPGovat aika lyhyitä ja ne ajetaan kovaa. Polut ovat aika nopeita ja pääasiassa hyvää luukutusta. Nyt tosin muutamana vuonna on tullut tavaksi siellä ajaa myös superpehmeetä hiekkaa. Samaa suohiekkaa oli tänäkin vuonna! Muuten rata oli kyllä hieno! Itse tykkään nopeista radoista ja varsinkin radoista joilla on mäkeä. Ylämäen jälkeen tulee lähes aina alamäki, jota on hieno luukuttaa! Laajavuoren laskut ovat tosi hyviä maraton kisaan.

Oheinen kuva: Kaisa Kekola

Kisaan tullessa olin jo aika lailla niitissä. Selkä oli jo auton ajamisesta todella väsynyt. En tiennyt miten päin olisin autossa istunut. Koitin lämmittelyissä pelastaa tilannetta vähän, mutta jalat eivät auenneet. Kun startti tapahtui, en halunnut toistaa Korson virheitä vaan taistelin siitä, että pysyn kärkiporukassa mukana. Pysyinkin ihan hyvässä ryhmässä, sijat 7-10? Toni ja Sakari pitivät pääasiassa vauhtia ja muut seurasimme kiltisti. Lopulta he lähtivät karkuun ja ryhmään jäi ainakin Kuiton Antti. Vedin meitä kierroksen vaihtoon saakka ja muut karkasivat laskettelurinteen alla, kun tein typerän ajovirheen. Ajoin liian lähellä Anttia ja ajauduin isoon rengasuraan. Stoppasin vauhdit, mutta mulla oli kaikista isoin välitys. Sillä ei pääse ollenkaan liikkeelle ja jouduin eka vaihtaan vaihdetta ja sitten vasta pääsin liikkeelle. Nyt eroa oli 400 m eikä jakoa ajaa kiinni. Rupesin ajamaan omaa vauhtiani ja välillä Antti edessä vilkkuikin. Ei vaan ollut enää kykyä ajaa kovempaa. Ajoin ihan hyvin kaikilla osa-alueilla, mutta ei se enää mihinkään riitä. Toinen kierros meni ihan hyvin läpi ja kolmas stattasi. Jalat olivat jo nyt aika loppu, mutta silti välillä sujui hyvin. Kolmannella kierroksella rupesin jo taktikoimaan, koska takaa oli ajoporukoita tulossa. Otinkin Tikkalan ja Heinikaisen parivaljakosta peesin ja ajoin loppukierroksen heidän kanssa. Loppukiristä otin päänahat :D

Kisa meni ihan ok. Muuta siitä tuskin viitsii sanoa. Tankkaus ja kisaravinto ei mennyt niin putkeen kuin pitäisi, koska sopivia ravinteita ei ollut enää ja olivat vasta tulossa. Nyt on taas kaapit täytetty.

IMG_1673.JPG

Kuva: Tarja Kivirinta

Laajavuoren jälkeen vuorossa oli Pirkanmaan aluecup osa 2 Kyötikkälässä. Nyt oli mukana muitakin kisakuskeja, eli Joonas ja Teemu. Kisasta oli tiedossa raaka, vaikka Joonas koittikin vihjailla, ettei ajaisi lujaa. Suttupuheeksi se oli tulkittavissa ja ekassa nousussa oli taas ajamisen menoa. Pari kierrosta oltiin nipussa kunnes Joonas pääsi vähän karkuun. Tuo pieni 20 sek? ero pysyi loppuun saakka. Kisassa huomasin, että joillain polkupätkillä pääsin jäykillä ajaneita helpommalla, mutta nousuissa pojat kyllä kuritti koko rahalla. Varsinkin Teemu iski kokoajan vihaisesti mäkeen!

Viimeisimpinä seikkailuina on ollut Juhannus. Torstaina suuntasin mökille lomaileen. IMG_20160625_200632.jpgPerjantaina ajoin DH:ta Sappeessa. Hyvää treeniä, vaikkakaan pyörä ei omaan ajoon istunut kunnolla. Sain tosin hyvin tatsia taas mukaan ja lisää uskallusta. Huomasin sen, kuinka omalla pyörällä oli helpompi ajaa 2014 Sappeessa ja nyt oli kokoajan vaikeampaa. Pitää siis hankkia oma pitkäjoustoinen ensi vuodeksi! Jokohan Meridan One-Forty olisi kuituinen… :) Lauantaina tein kisatyyppisen tehotreenin. Ajoin mökiltä Sappeeseen ja siellä Sappee MTB:n kisareitin. Kisareitti on pääsääntöisesti hieno, mutta ainakin nyt oli puskittunut ja heinittynyt. Lisää työstämällä siitä voisi saada erittäin hienon reitin. Varsinkin kisaradan metsäautotiet ovat erittäin siistejä! Jotenkin keskellä metsää oleva metsäautotie, joka kumpuilee ja mutkittelee, iskee omaan maraton makuun! Kontrasti reitin sisällä oli valtava, kun välillä ajoin reilusti yli 30 km/h ja taas välillä polulla mentiin kymppiä. Rölliä oli ihan riittävästi, puhumattakaan paarmoista!!!! Ajoin tietysti takaisin mökille. Paluumatkalla tein yhden 20 min vedon, paljoa annettavaa ei ollut kisaradan ajon jälkeen.

Sunnuntaina tein pitkän PK-lenkin, kun ajoin maaseututeitä ympyrään. Tosi hienoa reittiä löytyi! Niitähän voisi ajaa useamminkin! Rusketusrajat tulivat vain lenkillä ja ovat koomiset. Hirnuminen niistä on ollut jatkuvaa. Juhannuksessa parasta oli hyvä lepo ja treeni. Ekan kerran maaliskuun jälkeen tuntui hyvältä pyörän päällä! Saapa nähdä, jatkuuko se pidempäänkin vai oliko kesän fiilis siinä.

Tällä viikolla olen ollut lähinnä töissä ja ajanut toistaiseksi pari lenkkiä. Eilen tein valmistavan treenin Tahkolle. Ajoin mäkiä ja polkuja eri intensiteetillä ja eri tahdissa vajaan tunnit ja sen päälle verkat. Ihan hyvältä vaikutti! Jalat vaan vaativat joka lenkin jälkeen foam rollausta, jolla on vähän negatiivinen vaikutus seuraavan lenkin aloitukseen, kun jalat menevät siitä aina hieman sekaisin. Mutta pakko se on rullata, muuten jalat ovat heti aivan teräsbetonia eikä pääse mihinkään.

Tahkolla nähdään!

-Perttu

27.04.2017Twitter - Twiitit omalla sivulla
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2
06.08.2017Varustespesiaali
04.08.2017Osavuosikatsaus
03.05.2017Kevät tuli!
18.01.2017Tiimipäivä
14.01.2017Tämä oli Manse Epic vol 2
10.01.2017Uusi vuosi, uusia kujeita ja vanhoja haasteita

Siirry arkistoon »