Synkkä syksy

05.12.2016

Moro!

Aina haluaisi kertoa kuinka hienoa on ollut, kuinka paljon on kehittynyt ja kuinka paljon on IMG_20161203_132517.jpgonnistumisia tullut. Yleensä tarina on totuutta hohdokkaampi, kuten tälläkin kertaa.

Kesällä kun sovin, etten ota työsopimusta lopuksi vuotta ja keskityn vain opiskeluun, en tiennyt kuinka tiukalle ihmisen oikeasti voi laittaa. Tuskin olen vieläkään kokeillut, kuinka tiukoilla ihminen voi olla, mutta ainakin oma Personal Best on taas löydetty. 2015 olin osa-aikaisena puoltapäivää töissä ja olin koko ajan menossa ja liikkeessä. Tänä syksynä tavoitteena oli vain opiskella, urheilla ja palautua, lepoa. Todellisuudessa siinä elokuun lopussa ja ihan syyskuun alussa oli varsin ok aikaa, mutta sitten mentiin taas.

Off-season venähti kaiken kaikkiaan 6 viikon mittaiseksi, jonka aikana tuli vain neljä kertaa juostua. Vikat kaksi viikkoa olin vielä flunssassa, joka kyllä kruunasi tuon ajan. Kunto laski alas, keho oli aivan tukossa ja voisi sanoa, että pää sumussa. Tein todella paljon kouluhommia, hain erittäin hyviä arvosanoja, tuntui että nyt mennään eikä meinata. Pitkään vaikuttikin hyvältä ja asiat sujuivat, mutta kyllä tämän kuormituksen huomasi kehossa. Pää huutaa lepoa ja odottaa aina vaan seuraavaa vapaapäivää, joita ei joka viikko edes tule. Aina on jotain tehtävää. En millään olisi uskonut, että voisin olla näin täystyöllistetty taas, enkä saa edes palkkaa! Teen töitä vain itselleni ja vain omaksi parhaakseni. Onhan se toki varsin palkitsevaa, kun saa nelosen (5 paras) tentistä ja on vastannut 3 kysymykseen neljästä. Jotain on tehty silloin oikein.

Opiskeluinto on yksi aspekti kiirettä, mutta kyllä se kiire oikeasti tulee siitä, että asiat ovat IMG_20161020_213156.jpgnyt huomattavasti vaikeampia. Varsinkin taloustieteen maisteriopinnot vaativat oikeasti opiskelua ja huomattavia määriä. Kandidaattikursseilla riittää kymmenesosa siitä työmäärästä, mitä kansiksen maisterikurssi ottaa. Paljoa en vaihtaisi, mutta joululomaa kyllä odotan varsin kovalla innolla!

Koulun ohella loppukesästä vai oliko alkusyksyä, päädyin ProMTB ry:n eli tutummin Medilaser MTB Teamin hallitukseen. Siellä olen yleinen puuhapete, varsinaista roolia ei ole määritelty, enkä toisaalta pelkää ottaa mitään vastaan. Usein kysytään: ”Missä oot hyvä, mikä on osaamistasi?” Vastaan: ”Anna tehtävä tänne, mää hoidan.” Tämä ei ole kaikkien mieleen, koska valloilla on usein ajatuksia, että pitää hanskata yksi spesifi osa-alue täydellisesti, mutta jos on luonteeltaan mun kaltainen, vaikea tässä on paikallaan vain yhtä asiaa tehdä. En yhtään yllättyisi, vaikka 30 vuoden päästä voisin käyttää nimeä sarjayrittäjä, kunhan vaan rohkeutta löytyy lähteä siihen.

ProMTB:n ohella mut skoutattiin Pareto Ry:n hallitukseen. Pareto on Tampereen yliopiston taloustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Siellä tittelini on projektivastaava eli vastuullani on Pareton ulkomaan excursion järjestäminen. Tavoitteena on lähteä tutustumaan pankkimaailmaan tarkemmin ja saada lisätietoa. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi, projektissa on mukana apulaisena myös toinen hallituslainen.

Tähän kirjoitukseen on vaikea ympätä kauheasti urheilua, mutta aina sitä vähän löytyy. Nyt olen päässyt taas Wattbike-treenin pariin. Olen ajanut kaksi tuntisia pääasiassa ja aina silloin, kun jostain päin hengityselimiä ei kolota. Nyt on tarkoitus rauhassa nostaa tuntimääriä ylöspäin ja toivottavasti siellä myös pysyvät. Wattbikellä ajaminen on harvinaisen tunteita herättävää, yksi vastustaa sisätreeniä henkeen ja vereen ja toinen suhtautuu neutraalimmin. Itse olen edelleen sen verta mukavuudenhaluinen nuori nettisukupolvilainen, etten tuonne pakkaseen, loskaan tai vesisateeseen aio mennä tänäkään vuonna. Pakkasrajani on vajaa 10 astetta. Yksi itselle tärkeimpiä itseluottamusta tekemiseen lisäävä tekijä on se uskomus, että on treenannut mahdollisimman hyvin. Ulkona on helpompi lintsata kuin sisällä, Wattbike ei valehtele, se kertoo just sen mitä on tehnytkin.

merida_big_trail.jpg

Pyörärintamalla kuuluu varsin hyvää. Jatkan Meridalla myös 2017 kaudella, olen tilannut uuden kisapyörän ja tällä hetkellä testailen Meridan 27.5” + jäykkäperää Big.Trailia. Olen vasta yhden lenkin ajanut sillä, mutta varsin hauskalta pyörältä vaikuttaa. 2.8” renkaat pitävät kuin tauti ja pyörä on todella jämäkkä. Kahden täpärivuoden jälkeen vaatii taas totuttelua ajaa jäykkäperällä, mutta yllättävän vähän. Pyörässä on vakiona Meridan oma hissitolppa, joka vaikuttaa varsin hyvältä, mutta vielä ei sormi sinne löydä automaattisesti, lisää vaan treeniä.

Kesällä 2017 ajetaan myös ensimmäinen Tampere MTB, jossa taustalla apulaisena häärii kukas muukaan kuin ProMTB ry. Tästä on varsin paljon tullut luettua porua internetissä ja väittely voisi jatkua ikuisesti. Tapahtumalle on varmasti kysyntää ja löytää oman kannattajakuntansa. Voisin toisenkin blogin kirjoittaa omaa analyysiäni, miksi tämä on hyvä juttu, mutta annan tällä kertaa olla :)

tampere_mtb.jpg

Lopuksi seurantasuositukset tiimimme nuorisojaostolle, eli Jerelle ja Ukolle. Nuoria miehiä, jotka pitävät meidän vanhemmat myös pyörän päällä. Vauhtia on jatkossa varmasti entistä enemmän ja katsotaan mitä meillä vanhoilla olisi heille annettavana.

Lisää kirjoittelua tulee myöhemmin vielä tämän vuoden aikana, keskittyen lähinnä Merida Big.Trailiin. Loppukaneettina voisi sanoa, mikäli tänne asti jatkoit lukea, tällainen mä vaan oon. Täysiä aina ja lopulta ihmetellään kuinka vähän on raskasta. Oikeasti olen varsin tyytyväinen ja onnellinen, ei kai sitä muuten jaksaisikaan puskea. Välillä vaan menee yli ja sitten koitetaan palautua :) Jos on luenteeltaan Duracell-pupu, niin vaikea muutakaan on odottaan... :)

Hyvää itsenäisyyspäivää huomenna kaikille!

-Perttu

27.04.2017Twitter - Twiitit omalla sivulla
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2
06.08.2017Varustespesiaali
04.08.2017Osavuosikatsaus
03.05.2017Kevät tuli!
18.01.2017Tiimipäivä
14.01.2017Tämä oli Manse Epic vol 2

Siirry arkistoon »