Uusi vuosi, uusia kujeita ja vanhoja haasteita

10.01.2017

Moro!

Vuosi on vaihtunut uuteen ja taas on uusia mahdollisuuksia edessä. Viime vuosi oli IMG_20161216_081621.jpgurheilullisesti varsin ankea, mutta nyt vaikuttaa, että ainakin osaan vaivoista on taas löytynyt oikeat rohdot. Selän kunto on varsin arvoitus siihen saakka, kunnes lumet taas sulaa, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Nyt olen ollut joulukuun puolesta välistä lomalla ja tiistaina alkaa taas opinnot. Viime syksynä tein 35 opintopistettä ja uusin yhden 10 opintopisteen kurssin = 45 op verran opintoja, mikä vastaa KELAn vaatimusta vuodella, jotta saa pitää 9kk opintotuen. Tavoitetahti on 60 op per lukuvuosi. Nyt olen valinnut kevään kurssit ja sieltä tulee toivottavasti lopulta sellainen 45-55 op. Kuulostaa hurjalta ja sitä se paperilla onkin. Nyt vaikuttaa, että osa kursseista menee edes vähän limittäin, joten tuosta selviäminen vaikuttaa varsin todennäköiseltä. Ensi vuodelle sitten jää jotain opintoja, mutta mahdollisesti lähden syksyksi hakemaan Trainee-paikkaa Big4-yhtiöistä tai vastaavista, joten mun valmistumisesta ei vielä kannata kiinnostua. Pelaan tänä vuonna itselleni hyvät asemat kuutos vuodelle ja voin tarvittaessa vielä käyttää seitsemättäkin vuotta. Aika sen näyttää.

IMG_-piuuok.jpg

Aloitin treenaamisen marraskuun puolivälissä varsin kevyesti. Riittävän pitkään, kun on paikallaan, ei kehoa parane heti lyödä shokkiin. Olen pikkuhiljaa alkanut nostaa tunteja vajaasta kymmenestä kohti 15 ja joskus ylitsekin. Tavoitteena on treenata sellainen 15h viikkoon ja mieluummin mahdollisimman laadukkaasti kuin hutiloiden. Tämä tarkoittaa luonnollisesti omalla kohdallani Wattbike-treeniä yhdistettynä muihin aktiviteetteihin. Otan nyt tavoitteeksi pelata jotain pallopeliä aktiivisen epäsäännöllisesti, hiihtää ja käydä salilla. Usein sanotaan, että pyöräilijäksi tullaan pyöräilemällä. Itse menen pelkästä pyöräilystä vain kipsiin, joten muutakin aktiviteettiä täytyy saada joskus. Kävinkin viime viikolla pari kertaa pelaamassa tennistä useiden vuosien tauon jälkeen ja oli kyllä hieno huomata, ettei taidot mihinkään ollut kadonnut. Syöttö oli edelleen yhtä hento kuin aiemminkin, mutta kierre on edelleen pureva. Lisää treeniä, niin voi laittaa myös voimaa syöttöön, eikä pelkkää kierrettä. Kahdessa tunnissa löysin lyöntini ja nyt kun olen 30cm pidempi, on pelaaminen paljon helpompaa. Kova kunto ja varsin sähäkät jalat mahdollistavat ravaamisen niihin ”mahdottomiinkin” sijoituksiin. Tämä on vain niin hienoa! Laajalla urheilutaustalla voi harrastaa ja urheilla todella laaja-alaisesti.

Nyt olen kuitenkin hankkinut pohjaa vain lähinnä Wattbikellä. Olen ajanut kahden tunnin IMG_-h03ewn.jpgympärillä olevia lenkkejä nousevalla teholla. Teen usein 30min alkulämmön vastuksella 1 ja sellaisella päiväkohtaisella temmolla. Jos sujuu hyvin ja on kevyt päivä, pidän korkeampaa kadenssia = tehot vähän normaalia korkeammalla. Jos taas heikkopäivä, ajan ihan jalkojen tilanteen mukaan 30min. Sitten nostan siitä seuraavan tunnin aikana tehoja kohti 2:sta. Lopuksi saadan ajaa 2 vastuksella vähän korkeammalla kadenssilla jonkin verran alle aerobisen kynnyksen ja lopuksi 10min loppuverkka. Ajaessa keskityn pitämään asennon hyvänä, etten nojaisi käsiini kuten ei ulkonakaan tehdä. Pyöritystä seuraan passiivisen aktiivisesti ilman jatkuvaa keskittymistä, jotta saisin sitä ajettua hermostoon. Välillä tulee ajettua seisoviltaan rennosti, mutta tietenkin watit nousevat siinä reilusti 300 yläpuolelle hetkittäin.

Wattbikellä ajaessa huomaa kyllä kehityksen ja tottumisen pyöräilyyn. Aluksi oli vaikeampaa, mutta tuntien myötä sekin alkoi taas sujua ja nyt menee jo paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan. Siitä en toki tiedä yhtään, kuinka se suhtautuu muihin kisakuskeihin, mutta ei sillä vielä ole väliä. Joskus olen urheilusta ja muustakin keskustellut varsin syvällisiäkin. Olen kyllä miettinyt omaakin urheilua ja peilannut sitä muihin kilpaurheilijoihin. Luin joululomalla Hintsan Voittamisen anatomia ja siinä juuri puhuttiin vastaavista aiheista. Olen nyt muutamana päivänä saanut kirkastettua omaa Coreani tai oikeastaan määritellyt sen urheiluosaa. Vaikeampaa kuin kuvittelisi, mutta :) En tiedä haluanko sitä vielä täällä tai koskaan paljastaa, mutta katsotaan.

Vikana kohtana tätä kirjoitusta voisi tarkastella vielä opiskelijoiden ainaista harrastusta, IMG_-ivxr76.jpgtyönhakua. Tällä viikolla menee jo ensimmäiset kesätyöhaut umpeen ja alkuviikosta pitää kirjoittaa hakemuksia. Tietenkin täällä lukijoiden joukossa saattaa olla joku sellaisessa asemassa, että voisi johdattaa oikeaan suuntaan ja löytäisin sinun kautta hyvän kesätyön. LinkedInissä on työhistoriani ja työntekijä tyypiltäni olen moniosaaja. Akateemista osaamista olen kerryttänyt nyt jo 260 op verran ja kevääseen mennessä menee KTM-tutkintoon vaadittava 300 op rikki helposti. Työkokemusta on myös kertynyt erilaisista työtehtävistä ja -vastuista. Pystyn harjamaan erilaisia bisnes-analytiikan työtehtäviä, kuten myös rahoitusalan työtehtäviä, taloushallintoa ja muuta vastaavaa. Excel-osaamiseni on korkealla tasolla erilaisten funktioiden hyväksikäytössä. Pystyn työskentelemään sujuvasti englanniksi, siitä esimerkiksi osoituksena juuri päättynyt englanninkurssi, josta arvosanaksi korkein mahdollinen 5. Myös kielitesti on tehty ennen vaihto-opiskelua, josta tuli myös korkein mahdollinen taso. Olen tiimipelaaja, mutta pystyn työskentelemään tehokkaasti myös yksin.

Palataan asiaan, kun taas on uutta koettu. Lue vaikka seuraavaksi koeajoraporttini Merida Big.Trail 27.5” plus jäykkäperästä.

-Perttu

27.04.2017Twitter - Twiitit omalla sivulla
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2
06.08.2017Varustespesiaali
04.08.2017Osavuosikatsaus
03.05.2017Kevät tuli!
18.01.2017Tiimipäivä
14.01.2017Tämä oli Manse Epic vol 2

Siirry arkistoon »