VPK - Virtual Pivot Kinematics

Meridan vastaus high end maastopyörien jousitukseen on VPK

Viime vuosina täysjousitetut maastopyörät ovat kehittyneet teknisesti todella paljon. Kehitystyö on tehnyt rungoista ja osista entistä kevyempiä pienentäen pyörien kokonaispainoa etenkin yli 120 mm joustavissa pyörissä. Tästä johtuen ei olekaan suuri yllätys, että 140 & 150mm joustavista täysjoustoista on tullut todella suosittuja Alppien ylityksissä, ja jopa 160mm joustavat enduropyörät ovat nykyisin ylämäkikelpoisia poljettavuuden suhteen. Huippua! Tuotekehityksen myötä pitkäjoustoisista täysjoustomaastopyöristä on tullut koko ajan kevyempiä ja sitä kautta ajettavampia. Se onkin asettanut tuotekehitykselle haasteen. Kuinka kehittää pyöriä ajajille, jotka suosivat pitkäjoustoisia täysjoustoja.  

Täysjoustot tarjoavat mukavuuden lisäksi selvän eron suorituskyvyn saralla jäykkäperiin verrattuna. Pyörän hallittavuus on huomattavasti parempaa, koska molemmat renkaat säilyttävät pidon maata vasten paremmin kuin jäykkäperäinen pyörä. Vielä muutama vuosi sitten, suurin osa 160mm joustavista enduropyöristä vietiin mäen päälle brutaalia alamäkipyöräilyä varten, joko työntämällä, kantamalla tai autolla. Nykyään endurofanit saavat rungon, joka tarjoaa samat alamäkiominaisuudet, mutta myös parhaan mahdollisen jousituksen neutraalisuuden jarruttaessa sekä ylämäkiä ajaessa. 

Meridan tuotekehitysosaston vastaus tähän tarpeeseen on VPK, eli Virtual Pivot Kinematics -jousitus.

Insinöörien idea täydellisesti toimivasta jousitusratkaisusta saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta asia on todellisuudessa juurikin päinvastoin. Single-pivot jousituksissa on yksi nivel, joka määrittää renkaan liikeradan jousituksen liikkuessa. Useita niveliä käyttävät jousitussuunnittelija voivat päästää luovuutensa valloilleen ja vaikuttaa jousituksen yksittäisiinkin ominaisuuksiin, jotka lopulta määrittävät rungon. Kun halutaan parasta mahdollista toiminnallisuutta jousitukselta yli 120mm joustavissa täysjoustoissa, voidaan ne ominaisuudet havaita optimaalisesti VPK-jousituksen avulla, selittää Meridan insinööri Thomas Pfrommer. Ensinnäkin, VPK-jousituksella on erinomaiset alamäkiominaisuudet, koska herkästi toimivat VPK-jousitus hyödyntää jokaisen millimetrin takahaarukasta. Silti VPK-jousitus toimii ilman "pomputtamista" jopa pienellä eturattaalla. Jousitus säilyttää neutraalisuutensa voimansiirtoon, (erityisesti ajajan istuessa satulassa), mikä on virtual pivot point -jousitusten teoreettinen heikkous. Merida on myös onnistunut poistamaan suurimman osan pahamaineisesta "takapotkusta", joka tarkoittaa jousituksen puristuessa taaksepäin suuntautuvaa ketjun kiristymistä kääntäen samalla eturattaasta. Enää jää kysymys jousituksen jäykistymisestä jarruttaessa, jota ei Thomas Pfrommerin mukaan esiinny.

Virtual Pivot Point

Etukolmio ja takahaarukka ovat liitettynä toisiinsa linkuilla, joiden lukumäärä riippuu kulloisestakin jousitustyypistä. Takaiskunvaimennin yhdistettynä noihin kahteen aiemmin mainittuun määrittelee lopullisen tuntuman jousitusratkaisulle. Riippuen valitusta jousitusratkaisusta, määräytyy takahaarukan nivelen sijainti, sekä takavanteen liikerata jousituksen puristuessa kasaan. Täysjousitettujen tapauksessa, jotka hyödyntävät virtual pivot point ratkaisua, voidaan jälkimmäinen määrittää enemmän tai vähemmän vapaasti, sekä myös itsenäisesti, erityisen nivelpisteen avulla. Muihin jousitustyyppeihin, esimerkiksi single-pivot pyöriin (joka saattaa olla kuitenkin joissain tapauksissa todella hyvä), mahdollistaa VPK-jousitus paremman pyörän luonteen muokkaamisen.

Virtual Pivot Kinematics - Kohteet

Virtual pivot point - jousitetut pyörät ovat erityisen hyviä, kun pyörässä on vähintään 140mm joustomatkaa. Näissä pyörissä tyypillisesti sivistyneet alamäkiominaisuudet ovat entistä enemmän etualalla. Tästä johtuen, kaikki Meridan One-Forty, One-Sixty ja Freddy 1-80 pyörät vuodesta 2013 lähtien ovat VPK-jousituksella. 

Virtual Pivot Kinematics - Edut

VPK-jousitus ei loistavasta iskunvaimennuksestaan huolimatta kärsi jarruttamisen negatiivista vaikutuksista jousituksen toimintaan. Joidenkin pyörien jousitukset jäykistyvät heti, kun ajaja alkaa jarruttaa. Jousitusratkaisusta riippuen, jotkin jousitustyypit jäykistyvät varsinkin vaikeissa alamäissä. Kyse ei ole silloin ainoastaan heikkoudesta, vaan myös ajajan turvallisuudesta. VPK on tässä suhteessa erilainen, jousitus pysyy aktiivisena jopa kovimmissakin jarrutuksissa. VPK-jousitus tarjoaa myös miellyttävän neutraalia toimintaa voimansiirron suhteen. "Potkiminen", sekä "pomputtaminen" ovat minimoitu, jolloin ajaminen on erityisen miellyttävää.