Wattbike - sisäpyörä

Esittely

Wattbike on suunniteltu:
  • kestämään erityisen kovaa käyttöä hyvin pitkään, vuosia, jopa kymmeniä vuosia.
  • sopimaan kaikenlaisille ja kaikenkokoisille käyttäjille. On käyttäjä sitten iso tai pieni, pyörän rungon vahvuus ja osien säädettävyys mahdollistavat jokaiselle turvallisen harjoittelemisen sekä itselleen sopivan pyöräilyasennon säätämisen
  • sopimaan kaikentyyppisiin ja - tehoisiin harjoituksiin: niin sydänkuntoutuspotilaalle, joka polkee hitaasti 30 Watin tehoilla kuin myös olympialuokan sprinttipyöräilijälle, aina maksimissaan 3760 Wattiin asti
  • toimimaan tarkasti ja säilyttämään tarkkuuden koko tuotteen eliniän
  • kehittymään sitä mukaa kun teknologia kehittyy. Uraauurtava Wattbike Expert - ohjelmisto on moduulimuodossa ja sitä voidaan päivittää suoraan Wattbiken internetsivujen kautta, sitä mukaa kun ne kehittyvät
  • olemaan kompakti ja tyylikäs. Sisäkäyttöön tarkoitettu pyörä, joka soveltuu niin kuntosaliympäristöön kuin asiakkaan kotiinkin

Kerron nyt alkuun omaa urheiluhistoriaani, jotta selviää suurimmat syyt, miksi olen jäänyt koukkuun  Wattbikellä ajamiseen. Olen pelannut pallopelejä, salibandy ja tennis, molempia kauan. Salibandyä pelasin yli 10 vuotta ja siinä aikana totuin tiettyihin rytmeihin harjoittelussa. Ensinnäkin olosuhteet salibandyssä ovat useimmiten loistavat. Kentän pinnoite voi olla surkea, mutta muuten olosuhteet ovat upeat. Pelit ja treenit ovat hallissa sisällä, ja muu kuin lajiharjoittelu tehdään kesällä ulkona, jolloin Suomen sää on parhaimmillaan. Olen myös salibandyn ohella hiihtänyt, pelannut jääkiekkoa, jalkapalloa jne. joten erilaiset olosuhteet ovat tulleet tutuiksi, mutta suurimman osan ajasta olosuhteet harjoitteluun ovat olleet loistavat. Pyöräily sen sijana on ulkoilmalaji, jonka myötä pyörän päällä on mahdollista kokea todella surkeitakin olosuhteita, etenkin Suomessa. Se asettaakin haasteen harjoitteluun. Silloin kuin olosuhteet ovat huonot (sataa vettä, on liikaa pakkasta, tai muuten vaan ei huvita palella pihalla) kuinka tehdään laadukkaita harjoituksia. Tietty "ryynääminen" ja asenteen kasvattaminen 8h vesisateessa varmasti toimii joillakin, mutta onko se paras mahdollinen tapa harjoitella? Koska kilpailuissa eniten huonoissa sääolosuhteissa harjoitelleet ovat samalla viivalla, ja heille otetaan samalla tapaa aikaa. Täten, eikö kannattaisi tehdä mahdollisimman hyviä harjoituksia, mahdollisimman hyvissä olosuhteissa? :) Mielestäni harjoittelun täytyy viedä urheilijaa eteenpäin maksimaalisesti, minimoiden riskit. Tällöin harjoitukset kannattaisi mielestäni tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Kun aloitin harjoittelemaan määrätietoisemmin pyöräilyä, huomasin, että on vaikea lähteä paukkupakkasiin lenkille. En vain kokenut siinä mitään järkeä. Varsinkin, kun sairastavana sorttina, suuret määrät pakkasessa harjoittelua kostautuivat jossain vaiheessa. 2010 talveksi hommasinkin trainerin, jotta pakkasten ollessa itselleni liikaa, voisin ajaa sisällä. Ajoinkin tuolloin sillä talvella paljon ja hiihdin myös. Tätä kautta sain kasvatettua määrää kohti kestävyysurheilijan harjoittelua. En kuitenkaan tykännyt trainerista treenilaitteena. Se oli vain liian kehno. Pyörä ei ollut täysin kiinteä osa laitetta, vaihteisto rutisi, kaikkea sellaista pientä. 2011 syksyllä ennen armeijan lähtöä suuntasinkin Kangasalle Kuntokeskus Linjaan. Siellä näet oli uusia Wattbikejä. Ostin kerran lipun ja ajoin pari tuntia. Seuraavalla viikolla menin taas ajamaan, ja sitä seuraavalla jne. Sitten oli armeijaan lähdön vuoro. Kasarmilla ajoin spinningpyörällä, omalla trainerillani ja joskus viikonloppuisin kävin ajamassa Wattbikellä. Ne viikonlopun ajot olivatkin parhaita harjoitteitani sinä talvena. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös asepalvelus, ja pääsin taas  vapaasti harjoittelemaan. Ajoinkin toissa talvena todella aktiivisesti Kangasalla Wattbikellä. Ajoin PK-treenit, VK-treenit ja mäkitreenit siellä. Siihen kylkeen hiihdin, uin ja tein tietenkin punttitreeniä. Mutta suurin kehitys viime talvena tapahtui Wattbiken avulla. Se oli syy ajaa Kangasalle, ajaa siellä hyvä treeni ja lähteä kotiin. Niin hyvä pyörä se vain on!

Viime syksynä aloitin harjoitteluni jo kolmannen kerran Kangasalan kuntokeskus Linjassa Wattbike-treeneillä, sekä kuntosaliharjoittelulla. Kerkesin ajamaan monta treeniä, kun suureksi iloksi pääsin aloittamaan yhteistyön Wattbikeä, sekä soutu- ja hiihtoergometrejä maahantuovan Indoor Sports Oy Finland:n kanssa. Loput talvesta ajoinkin kotioloissa Wattbikellä, ja tein Kangasalla kuntosalitreenit.

Tänä syksynä starttaa mulla neljäs talvikausi Wattbikellä. Harjoitusmäärät viikossa tulevat nousemaan alkukauden muutamista keskitalven selvästi yli kymmeneen, kun mukana on myös ulkona tehtävää harjoittelua, sekä kuntosalitreeniä.

Seuraavaksi lähden erittelemään syitä perusteluineen, miksi starttaan neljännen harjoituskauteni Wattbikellä :)

Ajotuntuma

Ajotuntumaltaan Wattbike muistuttaa erittäin paljon pyörällä ajoa, lähinnä maantiellä tai hiekkatiellä ajamista. Ehkä hiekkatie on kaikista kuvaavin. Tuo se takia, koska hiekkatiellä pyörä ei rullaa mahdottoman kauaa, kuten maantiellä, kuten ei myöskään Wattbike. Tuon onkin suurin ominaisuus, miksi Wattibikellä ajamainen on  "rankkaa" ja kehittävää kaikilla tasoilla, sitä pitää ajaa kokoajan. Se ei mahdollista vain huruttelemista painavalla vauhtipyörällä, vaan työtä saa tehdä kokoajan :)

Ilmapropelli vastustaa liikettä jatkuvasti, ja heti kun polkeminen lakkaa, alkaa myös propelli hidastua selvästi. Kuten käy myös hiekkatiellä :) Ilmavastus mukailee todella hyvin ajamista, mutta mitä isommilla wateilla ajetaan sitä raskaammaksi se tulee. Sisällä kun ei tuule (ainakaan se ei ole normaalia), muodostuu kuskin kokema rasitus vain ja ainoastaan jalkoihin tulevasta rasituksesta, eikä ilmanvastuksesta, joka tarraa ajajaan kiinni erityisesti yläkroppaan. Tuon takia tuntuukin, että ajettaessa ilmavastuksen suurimmilla vastuksissa, ajetaan loivaan ylämäkeen, koska kroppaan ei kohdistu ilmanvastusta, joka aiheuttaa ulkona rasituksen. 

Eli ajotuntuma on samanlainen, mutta erilainen :) Magneettivastuksella saadaan aikaiseksi luonnollisen oloinen ylämäki, jos jätetään kaikista suurimmat vastukset pois tarkastelusta. Ne ovat niin rankkoja, ettei sellaista mäkeä voi ajaa ylös, joka vastaisi tuota vastusta :) Ehkä jos käyttäisi aivan hirvittävän suurta välitystä, mutta silloin ulkona olisi riski katkaista ketju niillä tehoilla. Magneettivastusta on helppo täydentää ilmavastuksella, jolloin mäen "jyrkkyyttä" saadaan hienosäädettyä. Mäkitreenissä juurikin ilmavastus on se hienosäädin, jolla tehdään sitä millimetrin tarkkaa nousukulman säätöä :) 

Suoritusmonitori

Kuvateksti

Suoritusmonitoreita on kahta mallia, vanhempaa ja uudempaa. Ero noiden kahden välillä on valtava, mutta molemmat tarjoavat hirveän määrän dataa tarkasteltavaksi pyörän päällä. Täältä voit lukea lisää suoritusmonitorista ja tästä näet kaikki mitattavat parametrit, niitä on paljon! 

Monitorissa on näkymiä useita, joista voi valita mitä haluaa eniten seurata. Tuon näkymän sisällä on mahdollista valita oheisinformaatio, joka vaihtuu sivuilla olevissa pienemmissä laatikoissa. Itse seuraan lähes aina polaarista voimantuotto käyrää, ja sivussa watteja, kadenssia, sykettä.

Polaarinen voimantuottokäyrä näyttää graafisesti, missä tuotan eniten tehoa, ja kuinka teho jakautuu poljin kierrokselle, onko kuolleita kohtia, ja kuinka tasapainossa tehon tuotto on.

Uudempi suoritusmonitori tarjoaa vanhaan verrattuna lisää lisätietokenttiä jokaisessa näkymässä, ja ANT+ lähetystuen. Täten, monitori voi lähetää ANT+ protokollalla datan suoraan esimerkiksi Garmin laitteeseen, josta sen voi siirtää käyttämäänsä softaan jatkotuumailuja varten. Itse siirtelen stravaan ja garmin training centeriin. Näin kaikki harjoitukset ovat samassa paikassa, ja samoilla menetelmillä analysoitavissa. 

Monitorin näyttämä polaarinen voimantuottokäyrä

Katso lisää kuvia näkymistä klikkaamalla kuvaa

Vastukset

Wattbikessä on kaksi vastusta, joita voidaan käyttää yhdessä tai erikseen. Vasemmalta puolelta löytyy ilmavastuksen säätökahva, ja oikealta on kierrettävä magneettivastus.Ilmavastus on se, jota useimmin käytetään, koska sillä saadaan luotua luonnollinen ajotuntuma, ja se kasvattaa vastusta tasaisesti. Vastus toimii niin, että kahvaa työntämällä ilmanottoreiät aukeavat enemmän ja enemmän, jolloin ilmaropelli wattbiken sisässä saa ilmaa, jota puskea pyörän edessä olevista aukoista ulos. Ilmavastuksen vastustavaan vaikutukseen vaikuttaa kadenssi, mitä suurempi kadenssi, sitä suuremman vastuksen ilmaropellituottaa kyseisellä aukon koolla.

Ilmavastus

Vasemmalla ilmavastus, oikealla magneetti

Magneettivastus

Oikealle puolella oleva magnettivastus (aiemmin mäkivastus), tekee taas pyöllä ajosta raskaampaa, ikään kuin ajaisit ylämäkeä. Vastus toimii loistavasti mäkitreenissä, ja maksimiasennossa tuntuu kuin kiipeäisi puuhun, mutta sitä harvemmin harjoittelen :) Wattbikellä pystyy tekemään todella monipuolisia mäkiharjoituksia yhdistelemällä magneettivastusta ja ilmavastusta mielen mukaan. Kaikista tiukumpiin mäkiin lisään itse ilmavastusta, koska se ei lisää vastusta niin suuresti, mutta tuo mäen tuntua mukavasti lisää. 

Helppous

Yksi syy, miksi Wattbikellä tulee ajettua paljon, on sen helppous. Pyörä on paikallaan siellä missä sillä ajaa, ajovaatteet ja varusteet päälle ja pyörän päälle. Sykevyön ja Edge510:n yhdistys Wattbikeen ja treeni alkaa. Jos tulee tarve tehdä erinäisiä toimenpiteitä, voi pyörän päältä nousta/hypätä kuinka huolimattomasti vain, eikä varmaan kaadu. Pyörä on aina valmiina treeniin, ei tarvitse viritellä mitään, muuta kuin viihdelaitteet korkeintaan :)

Ergonomia

Jokaisella ajajalla on se oma ajoasento, jossa haluaa ajaa pyörällä. Wattbiken laajat säädöt mahdollistavat sen tuomisen myös talvetreeniin. Maastopyöräilijä tosin "joutuu" tyytymään kippuratankoon, mutta se on vaan hyvää vaihtelua suoralla tangolla ajamiseen. Itselläni on Wattbikessä hyväksi havaitsema satula, sekä normaalit maastopolkimet. Aika-ajotangolla on iPad-teline jossa voi säilyttää iPadin lisäksi eväitä yms tarvikkeita. 

Liitettävyys

Wattbiken saa liitettyä suoritusmonitorin kautta  tietokoneeseen, jolloin pääsee käyttämään Wattbiken omia ohjelmia:
Tämän lisäksi Wattbiken saa liitettyä ANT+ yhteydellä
  • Urheilutietokoneisiin (esimerkiksi Garmin-laitteisiin)
  • Sufferfest harjoituspalveluun

Muut syyt

Ajan Wattbikellä talvella, syksyllä, keväällä, sekä säiden ollessa hirvittävät, myös kesällä. Wattbikestä on tullut mulle luonnollinen tapa treenata järkevästi parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Wattbiken laajat säädöt, analysointimenetelmät , seuranta ja helppous ovat mulle niitä tärkeimpiä syitä. Vastaavaa laitetta ei ole tullut vastaan, eikä heti taidakaan. Onhan se myös aika nätti! Sopii loistavasti kerrostaloyksiöön tai isompaankin kartanoon paraatipaikalle :) Seuraavalla kerralla katsotaan tarkemmin millaisia treenejä teen Wattbikellä! 

 -Perttu